dimecres, 31 de juliol del 2013

CUINA TRADICIONAL CASOLANA I POPULAR



CUINES TRADICIONALS

En aquest apartat situarem els productes i la forma de cuinar més tradicional de les comarques del sud de Lleida, així com begudes casolanes i populars

Els menjats d'aquesta secció estaran fets básicament per mestresses de casa o cuiners de caire popular en festes i celebracions.

També volem parlar de plats que han passat a l'història i que avui han desaparegut dels àpats familiars. 

ARENGADA AMB TOMAQUET

Ingredients




El plat cuinat



Els productes de peix utilitzats en les comarques lleidatanes acostumaven a ser en forma de tot tipus de salaons ja que la distàmcia fins a la mar Mediterrania era considerable. Plats típics eren les anxoves, el bacallà o abadejo, el congre, la tonyina .... D'aquesta forma el peix fresc era substituit pel conservat be amb oli, vinagre, sal o fumat entre altres.

A les cuines eren molt presents i es presentaven en multitud de receptes. L'arengada era el gran aliment dels pobres, amb força pa i ja us anirem ensenyant algunes de les formes de preparar-la.

Aquesta era amb tomaquet i alls. Un bon oli, es fregia, primer l'arengada i els alls. Un cop ben rosadets es treian i es fregia el tomaquet. Quan estava ben cuita s'afegien els alls i l'arengada perque tot junt agafes el sabor i a taula.

LA CASSOLA DE TROS


La cassola de tros omple moltes de les festes populars de la contrada. Aquesta es va fer per un dinar popular en la Fira de l'Oli de les Borges Blanques

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada