CUINES TRADICIONALS
En aquest apartat situarem els productes i la forma de cuinar més tradicional de les comarques del sud de Lleida, així com begudes casolanes i populars
Els menjats d'aquesta secció estaran fets básicament per mestresses de casa o cuiners de caire popular en festes i celebracions.
També volem parlar de plats que han passat a l'història i que avui han desaparegut dels àpats familiars.
ARENGADA AMB TOMAQUET
Ingredients
El plat cuinat
Els productes de peix utilitzats en les comarques lleidatanes acostumaven a ser en forma de tot tipus de salaons ja que la distàmcia fins a la mar Mediterrania era considerable. Plats típics eren les anxoves, el bacallà o abadejo, el congre, la tonyina .... D'aquesta forma el peix fresc era substituit pel conservat be amb oli, vinagre, sal o fumat entre altres.
A les cuines eren molt presents i es presentaven en multitud de receptes. L'arengada era el gran aliment dels pobres, amb força pa i ja us anirem ensenyant algunes de les formes de preparar-la.
Aquesta era amb tomaquet i alls. Un bon oli, es fregia, primer l'arengada i els alls. Un cop ben rosadets es treian i es fregia el tomaquet. Quan estava ben cuita s'afegien els alls i l'arengada perque tot junt agafes el sabor i a taula.
LA CASSOLA DE TROS
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada